Het Zeeuws Isolatieprogramma (ZIP) kent een succesvolle start! Vorige winter begon een proef in de gemeente Reimerswaal. In de afgelopen maanden is het programma opgeschaald naar negen andere gemeenten en de subsidie is waarschijnlijk ook snel beschikbaar voor inwoners van de gemeenten Vlissingen en Terneuzen.  

400 gratis isolatieadviezen

De eerste resultaten zijn veelbelovend: in de afgelopen maanden hebben onze isolatieadviseurs al bijna 400 gratis isolatieadviezen gegeven aan woningeigenaren. In totaal is voor bijna 2,4 miljoen euro aan subsidies aangevraagd.  

Professioneel bedrijf inhuren of doe-het-zelven

Het subsidiebedrag verschilt per gemeente, maar is maximaal €2.050. Huiseigenaren besteden dit geld vooral aan dakisolatie, vloerisolatie of spouwmuurisolatie. Er is subsidie voor isolatiemaatregelen die door een professioneel bedrijf gedaan worden en voor veel maatregelen staat de regeling ook open voor doe-het-zelvers. We werken samen met verschillende lokale bouwmarkten, zodat de doe-het-zelver hulp kan krijgen bij het uitzoeken van de juiste bouwmaterialen.  

Tot nu toe is er al bijna 2,4 miljoen euro aan isolatiesubsidie aangevraagd

Nationaal Isolatieprogramma (NIP)

Het Zeeuws Isolatieprogramma is een samenwerking van twaalf Zeeuwse gemeenten. Een team van RES Zeeland verzorgt de uitvoering. Het programma maakt deel uit van het Nationaal Isolatieprogramma (NIP). In Zeeland willen we de komende jaren 29.000 slecht geïsoleerde koopwoningen aanpakken. Hiervoor is zo’n 56 miljoen euro aan subsidie beschikbaar.  

Nieuwsoverzicht